PCW BG

БЪЛГАРИЯ

Personal Computer World България

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

PAM logoПрез 1994 г. по споразумение със западноевропейското издателство VNU Business Publications със седалище във Великобритания, ПАМ Пъблишинг Къмпани ООД започва да издава на български език месечно компютърно издание, като ползва материали и графика на отпечатваното в Лондон, Великобритания, сп. Personal Computer World.

PCW БългарияСписанието е пълноцветно, 64-80 страници, печата се в печатница "Хермес-Прес". Средният месечен тираж варира около 4000-6000 броя, разпространява се чрез свободна продажба и абонамент през мрежатата на БП, РП, ДОБИ Прес и др. С характеристиките си то дава възможност за отпечатване на качествени реклами, които достигат до крайния потребител.

За втората половина на 1998 г. престижната германско-австрийска фирма за социологически изледвания GfK, публикува свои резултати, според които сп. Personal Computer World/България е сред най-четените списания в тази област у нас.

След появяването на първия брой на списанието, през месец декември 1994 г., търсенето и тиражът прогресивно нарастват. Редакцията на списанието и ръководството на издателската къща се придържат към изпълнението на реалистични цели и се стремят да предложат едно издание с високо качество, както по отношение на съдържанието и графичното оформление, така и на печата. Наред с материали от авторитетното британско списание, нашите квалифицирани журналисти внимателно следят развититето на компютърния пазар в България и ползват информация от представители у нас на водещи световни, а така също и български фирми.

Компютърни технологииТестовеПостоянни рубрики в сп. Personal Computer World/България са "Актуално ", "Ново в менюто", "Акцент", "Интернет", "Технологии", "Забава", "Unix/Linux" и т.н., имащи за цел да задоволят изискванията както на хора, специализирани в областта на информационните и комуникационни технологии, така и на тези, които за първи път имат контакт с компютри.

ПАМ Пъблишинг Къмпани ООД издава още и годишния каталог "Компютърни технологии" и списание "Тестове".