PCW BG

БЪЛГАРИЯ

QSAN XcubeSAN и XcubeDAS

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Платформи за съхранение на данни от ново поколение

QSAN XcubeSAN и XcubeDAS - платформи за съхранение на данни от ново поколениеНа страниците на нашето списание сме представяли продукти на QSAN Technology и дори лично сме тествали устройства за мрежово съхранение на данни на компанията. За тези от вас, които все още не са чували за търговската марка QSAN, веднага съобщаваме, че компанията се нарежда между едни от най-добрите специализирани производители на цялостни решения за мрежово съхранение на данни. Нейните продукти са базирани на съвременни iSCSI и Fibre Channel SAN технологии, използват унифицирани и хибридни архитектури и предлагат висока надеждност и отлично съотношение цена/производителност, което позволява на корпорациите и средните и малките предприятия от цял свят да ускоряват своята ИТ инфраструктура и да увеличават ефективността и гъвкавостта си. Решенията за съхранение на данни на QSAN се внедряват глобално и на тях се доверяват бизнес организации с всякакви размери и местоположение.

В началото на месец юни на ИКТ изложението Computex 2016 QSAN представи две нови серии от устройства: XCubeSAN XS5200 и XCubeDAS XD5300. Това са платформи за съхранение на данни от ново поколение с форм-фактор 2U, 3U или 4U и iSCSI (10 Gbit/s) и Fibre Channel (16 Gbit/s) портове.

На практика XCubeSAN е новата SAN (Storage Area Network) платформа на QSAN. Освен с процесори Intel Xeon D-1500, тя се отличава с поддръжката на четирипортовия Fibre Channel мрежов контролер QLogic 2600 Gen 5 (16 Gbit/s). От своя страна XCubeDAS е новата DAS (Direct-Attached Storage) платформа на QSAN, която е предназначена за разширяване на капацитета за съхранение на данни на XCubeDAS. В тази платформа е внедрена 12G SAS 3.0 технология.

„И двете платформи, XCubeSAN и XCubeDAS, са резултат на ангажираността и желанието на QSAN да отговори на изискванията на потребителите и да предложи на малкия и средния бизнес пълнофункционални SAN и DAS системи за съхранение на данни от корпоративно ниво. Серията XCubeSAN е разработена и оптимизирана за I/O, скалируемост и надеждност за ускоряване на особено важните приложения и подобряване на ИТ ефективността и гъвкавостта“, сподели г-н Гордън Хсу, директор продуктов мениджмънт в QSAN.

Новите платформи за съхранение на данни са разработени от QSAN съвместно с Intel и QLogic за постигане на най-високото възможно качество. Благодарение на интеграцията на най-добрите и най-новите компютърни технологии от Intel и QLogic, серията XCubSAN XS5200 постига скорост на предаване на данните 12 000 MB/s при четене и 8 000 MB/s при запис и над 1 500 000 IOPS, което е подходящо за ускоряване на важни корпоративни I/O приложения, приложения за обработка на мултимедия и забавления, мащабни инсталации за видеонаблюдение, високопроизводителни изчисления и виртуални центрове за данни. „Потребителите от центровете за данни търсят нови нива на плътност, интеграция и интелигентност в своите системи за съхранение на данни“, каза г-н Андреа Нелсън, директор по маркетинга на Intel Data Center Group. „Процесорната фамилия Intel Xeon D-1500 позволява на доставчиците на решения за съхранение на данни като QSAN да предоставят на своите клиенти тези важни функции и да им осигурят по-висока ефективност и по-бърза възвращаемост на инвестициите“.

„Технологията QLogic Gen 5 Fibre Channel отговаря на растящите изисквания относно пропускателната способност на днешните високо виртуализирани центрове за данни“, сподели г-н Викрам Карват, вицепрезидент продукти, маркетинг и планиране, QLogic. „Иновативната многопортова изолирана архитектура на QLogic осигурява максимум IOPS и ниска латентност за важни бизнес приложения, възможност за скалиране и осигуряване на много висока надеждност“.

XCubeSAN и XCubeDAS се предлагат във варианти с различен форм-фактор, включително 4U с 24 слота за устройства за данни, 3U с 16 слота, 2U с 12 слота и 2U с 26 слота за 2,5-инчови устройства. Поддръжката на последните процесори Intel Xeon Broadwell-DE, памет DDR4 ECC и 12G SAS 3.0 прави платформата XCubeSAN по-устойчива на бъдещи промени и позволява постигането на впечатляваща производителност, която отговаря на нуждите на всички видове приложения. Освен това XCubeSAN е оптимизирана за SSD устройства с поддръжка на автоматично разпределяне и кеширане на данните за допълнително увеличаване на производителността и ефективността с по-ниски експлоатационни разходи. Всяка нова функция на XS5200 е насочена към бъдещето. Производителността и сигурността на данните са изведени на върхово ниво, за да се гарантира, че ще получите наистина една система за съхранение на данни от корпоративно ниво. Серията XS5200 ще поддържа SED устройства, iSCSI защита от DDoS атаки и предлага специален кондензаторен модул и M.2 флаш-модул за защита на данните в паметта.

Продуктовите модели се предлагат като базови устройства, към които можете да добавите най-различни разширителни карти за максимално увеличаване на гъвкавостта и скалируемостта, които да отговарят на ограничените ИТ бюджети и всички видове съвременни ИТ структури. Продуктите на QSAN в България се предлагат от „ПЕРСИ“, така че можете веднага да се свържете с техните експерти за въпроси, демонстрации и допълнителна информация.

Калоян Кънчев

За контакти: „ПЕРСИ“ ООД, www.persy.com
За информация: www.qsan.com